O Brumlovce

Moderní čtvrť Brumlovka se rozkládá na ploše 25 hektarů a tvoří přirozené centrum Prahy 4. Najdete zde nespočet restaurací, kaváren, obchodů, kanceláří významných firem a tři rezidenční komplexy. Děti a dospívající zde mohou navštěvovat mateřskou, základní i střední školu. Pro trávení volného času byla v Brumlovce vystavěna dětská hřiště, parky a sportoviště.

Původní web

Na první pohled se původní webové stránky od těch nových příliš neliší, jejich „střeva“ jsou však kompletně nová. Hlavním nedostatkem původního řešení totiž byla absence klasického redakčního systému, což celkově klientovi práci s webem komplikovalo. Webové stránky jsme tedy vystavěly kompletně nové, a to na redakčním systému WordPress, který v současnosti využívá 40 % všech webových stránek na internetu.

Při práci na nových stránkách jsme sem tam zpozorovali prostor ke zlepšení, ať už z hlediska designu, tak logického řešení uvnitř systému. Rovnou jsme tedy po diskuzi s klientem zapracovali odpovídající řešení.

Při pracech na novém webu jsme drželi v hlavě tyto hlavní cíle:

1

Vybudování nových stránek na WordPressu

2

Vylepšit logiku zobrazování obsahu

3

Vyřešit drobné nedostatky v designu

Jak jsme si s touto výzvou poradili?

Úpravy nedostatků v designu

Naším cílem bylo, aby byl web pro návštěvníky o něco přístupnější. Vylepšovali jsme zde zdánlivé drobnosti, které ale výrazně přispěly k lepšímu UX webu – zaměřili jsme se třeba na fonty, které byly v některých částech webu v nedostatečné velikosti a proklikové prvky, které jsme podpořili dodatečnými efekty po najetí kurzoru myši.

Reagovali jsme také na obsah, který se na stránkách objevuje – například v náhledu blogových příspěvků nám nedávalo příliš smysl zobrazovat obrázek ve čtverci, ve většině případů má totiž klient k dispozici plakát na šířku s textem, který se v původním řešení nepěkně ořezával. V přepracovaném řešení se už většina obrázků zobrazuje hezky celá.

Původní blogová sekce
Nová blogová sekce
Jak jsme přestavěli sekci ke stažení?

Přehledné dokumenty ke stažení

Sekce dokumentů obsahuje jednotlivé kategorie, kde se buď nachází samotné soubory, nebo výčet dalších podkategorií, ze kterých může uživatel vybírat.

Na původních webových stránkách nebylo řešení příliš přehledné, nebylo totiž jasné, co z prvků je odkaz na další kategorii a co je odkaz přímo na soubor. Celou tuto sekci jsme tedy nakódovali na míru tak, aby bylo nemožné se v ní ztratit. Řešení je také mimořádně jednoduché na administraci – stačí nahrát soubor do příslušné sekce nebo vytvořit jednoduše sekci novou.

Jak vypadá naše nová mapa budov a služeb?

Nová mapa budov a služeb

Zajímá vás, kde se na Brumlovce nachází budova Beta, kde je nejbližší parkoviště, nebo kde najdete bankomat? Vše dohledáte na přehledné mapě.

Pro tu jsme museli vymyslet zcela nové řešení fungující na WordPressu, a to takové, které umožní klientovi jednoduše editovat a přidávat nové body na mapě.

Jak jsme překlápěli obsah?

Jak jsme si poradili s převedením obsahu?

Původní webové stránky fungovaly už několik let a sloužily pro obyvatele Brumlovky jako informační kanál. Byly zde tedy publikovány stovky příspěvků, ať už akce nebo obecné novinky. Stejně tak byly na původních stránkách umístěny podstránky s informacemi o jednotlivých budovách a dalších místech nacházejících se v areálu.

Všechen tento obsah jsme průběžně nahrávali z původní databáze a finální import provedli v samotné finální fázi spuštění, aby byla všechna data aktuální.

Jaký dynamický obsah jsme na stránky umístili?

Stejná stránka, proměnlivý obsah

Původní stránky obsahovaly v rámci detailů jednotlivých budov ne jen základní informace, ale i podrobnosti ohledně volných prostor k pronájmu. U těch však nebylo nutné, aby byly viditelné vždy, protože ne v každém případě jsou prostory v rámci budovy volné.

Přišli jsme tedy s dynamickým rozvržením stránky, kdy se některé informace automaticky skrývají v případě, kdy budovy žádné prostory k pronájmu neobsahují. Pokud naopak ano, jsou budovy zobrazovány v oddělené sekci Prostory k pronájmu a v rámci jejich detailu najdeme přehled jednotlivých prostor, podmínky nájmu či kontakty na prodejce.

V přehledu budov pronájmu jsou také dynamicky sčítány m2 volných ploch všech prostor přímo v kartách rozcestníku.

Líbí se vám co vidíte?

Designová vylepšení

Jednoduchá správa

Migrace obsahu

Interaktivní mapa

Soubory ke stažení

Akce a novinky

Perfektně responzivní

V dnešní době absolutní nutnost, ale u spousty webů žádná samozřejmost

Líbí se Vám, co vidíte? Ozvěte se nám!

Podívejte se blíže

Vytváření webových stránek pro Brumlovku bylo opravdovou výzvou, hlavně co se projektového managementu týče. Původní webové stránky byly velmi rozsáhlé a jednotlivé kroky v projektu musely být důsledně rozplánovány tak, abychom vše stihli připravit do vytyčeného termínu.

Celkově byla práce na projektu sice náročná, ale zároveň velmi příjemná. S klientem jsme totiž navázali skvělou spolupráci a společně pracovali na společném cíli – udělat webové stránky na pohled podobné, ale povznést je svou kvalitou a jednoduchostí obsluhy o několik úrovní výše. A to se nám nakonec i povedlo.

Tomáš Michalčík

4WORKS Solutions

Posuňte svůj byznys o úroveň výš! Uděláme Vám PPC audit zdarma.

  • info@4ws.cz
  • +420 721 664 064

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů.